virtuaalihevonen Sashmoor Balistar


BALI ON MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN! Päivitä osoitteesi :-)

Virallinen nimi ja VH-tunnus Sashmoor Balistar VH00-000-0000
Rotu ja sukupuoli Newforestinponi, ori
Säkäkorkeus, väri ja merkit 133 cm, mustanruunikko
Syntymäaika ja ikääntyminen 03.11.2012, 7.2-vuotias (VARL: 3-v. 27.03.2013)
Painotuslaji ja koulutustaso Koulu- ja esteratsastus, ko helppo A, re 90 cm
Kasvattaja Sashmoor Stud, UK
Omistaja Heini H. (VRL-00595), Nerian

Luonnekuvaus ja taustaa

Bali on pieni mutta kokoisekseen vaativa ja luonteikas poni. Miten nämä pikkuponit ovatkin aina niitä hankalimpia tapauksia? Balin kanssa tulee toimeen kuitenkin erittäin hyvin. Se on vain ovela luonteeltaan, keksii mielellään kaikenlaisia jekkuja omistajaparkansa päänmenoksi, ja niin energinen että oksat pois. Maasta käsiteltäessä Bali on hyvin nöyrää poikaa ja tottelee ihmistä kuuliaisesti. Talutettaessa sillä menee kuitenkin vetonappi päälle ja se on kiskonut monta kertaa taluttajansa kumoon. Joskus varmaan vahingossa innostuessaan, mutta useimmiten satavarmasti tahallaan - niin vahingoniloinen on sen ilme kun se vapauduttuaan jää seuraamaan tilannetta hieman kauempaa.

Bali on synnynnäinen esiintyjä ja kilpailutapahtumissa sen takia usein aika rasittavakin handlattava. Se panee parastaan röyhistellessään rintaansa tammoille ja älämöimällä oreille. Iso pätkä kilpailupaikalle saapumisesta kuluu Balin hölmöilyihin. Siksi kisapaikalle pitää mennä ajoissa, jotta Bali voi päästää isoimmat höyryt pitkän alkulämmittelyn ja yleisen touhotuksen aikana. Jossain vaiheessa se alkaa rauhoittua, mutta kisasuorituskin välillä hieman kärsii Balin keskittymiskyvyn puutteesta.

Ori suorittaa aina sata lasissa, eikä kisasuoritus eikä treenikään epäonnistu koskaan syystä että ratsu olisi laiska ja vetämätön. Vetoa Balissa riittää ja vieterimäisyyttäkin. Se on monitaitoinen poni, joka osaa hypätä kepeästi ja hyvällä tyylillä ja jonka liikkeet ja kokoamisaste riittävät pikkuponille erinomaisesti helpon A:n asioihin. Balilla on erinomainen pienen ratsuponin rakenne ja paljon älyä ja oppimis- ja esiintymisintoa. Paljon ominaisuuksia, jotka tekevät siitä vallan mainion kilpaponin. Miinuksena ovat nämä Balin hölmöläisyydet, kuten satunnaiset iloiset (kouluradallakin nähdyt) pukkisarjat, ryöstämiset ja jopa piehtaroimiset kesken tiukan ratsastustreenin. Bali on muuten ensimmäinen new forest -ponini joka tuon jälkimmäisen on keksinyt, keneltä lienee oppinut.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Balistaire II

nf, trn, 139 cm, evm
ii. Supreme Firework
nf, rnkm, 137 cm, evm
iii. Widdymer
nf, mrn, 134 cm, evm
iie. Furley Fiona
nf, trt, 139 cm, evm
ie. Starling Song
nf, m, 141 cm, evm
iei. N.W. Electricity
nf, rt, 141 cm, evm
iee. Starling's Flight
nf, mkm, 132 cm, evm
e. Sashmoor Tulisa

nf, mrn, 130 cm, evm
ei. Hollyers Time Waster
nf, m, 134 cm, evm
eii. Hollyers Space Cowboy
nf, mrn, 134 cm, evm
eie. Hollyers Sibrina
nf, rnvkk, 137 cm, evm
ee. Houghton Pineapple Dance
nf, rn, 132 cm, evm
eei. Houghton All Rise
nf, tprt, 129 cm, evm
eee. Hillymillie
nf, rnvkk, 139 cm, evm

Kilpailukalenteri

KRJ-sijoituksia yhteensä 0

KRJ00.00.0000? Helppo B?
ERJ00.00.0000? 90 cm?

Jälkeläiset

Sashmoor Balistar ei ole tarjolla jalostukseen.

nf-t. Nerian Saturne 29.05.2013 e. Starush Scylla Rain

Päiväkirja

22.09.2013 Alkuhankaluuksien jälkeen kohti voittoa

Bali on asunut meillä jo keväästä lähtien, mutta mihinkään en sen kanssa pitkään aikaan edennyt. Hankaluuksia oli alkuun nuoren pippurisen pikkuorin käsittelyssä, enkä oman ajanpuutteeni vuoksi voinut sen kouluttamiseen keskittyä ollenkaan niin paljon kuin olisin halunnut. Kesäkiireet loppuivat elokuussa, ja nyt syksyllä olenkin aloittanut Balin kanssa tehotreenit. Nuori Bali on vielä mutta ei kuitenkaan mikään pikkupoika, ja pian alkaa iskeä kiire jos meinaan orista tehdä vielä koulu- tai estekenttien (tai molempien) supertaitajan. Potentiaalia siinä on, se näkyy pitkälle. Ori on huiman oppimisintoinen, ja nyt kun olen kolmisen viikkoa treenannut sen kanssa aktiivisesti, näyttää siltä että Bali on oikea säkenöivä timantti, jota pitää vain vähän hioa. Se on kolmen viikon aikana rauhoittunut ja kypsynyt valtavasti. Ilmeisesti se siis kaipaa vain reilusti aivotyöskentelyä pysyäkseen kilttinä ja nöyränä pojuna. Se ei ole ollenkaan pöllömpi tapaus enää. Kisoihin tähtäämme lokakuun lopulla tai marraskuussa, sitten kun Bali todennäköisesti on valmis uusiin haasteisiin.

Ulkoasu © Maiju V. 2011
Otsikon kuva © davidgsteadman (CC BY 2.0)
Nerian on virtuaalitalli