Virtuaalihevonen

Lonsdale Midday Magic

KTK-I

Perustiedot

Virallinen nimi ja VH-tunnus Lonsdale Midday Magic VH14-027-0086
Rotu ja sukupuoli Newforestinponi, ori
Säkäkorkeus, väri ja merkit 141 cm, tummanruunikko
Syntymäaika ja ikääntyminen 18.01.2014, 11.5-vuotias (VARL: 3-v. 11.06.2014)
Painotuslaji ja koulutustaso Kouluratsastus, ko helppo B, re 90 cm
Kasvattaja Lonsdale Stud, UK
Omistaja Heini H. (VRL-00595), Nerian
Saavutukset KTK-I palkittu 25.12.2014

Sukutaulu

i. Fenwick Moor Bates

nf, trn, 142 cm, evm
ii. Bayweather Prince
nf, trt, 147 cm, evm
iii. Watch That Fool
nf, rt, 139 cm, evm
iie. Bayweather Earth Song
nf, trt, 144 cm, evm
ie. Sunrakers Lady's Leak
nf, rn, 137 cm, evm
iei. Sunrakers Buffoon
nf, rnkm, 142 cm, evm
iee. Houghton August Nights
nf, trn, 135 cm, evm
e. Lonsdale Allurement

nf, rnpäis, 142 cm, evm
ei. Little Oak's Astonish
nf, trn, 140 cm, evm
eii. Amazing Race
nf, rt, 136 cm, evm
eie. Highwards Roan Beauty
nf, trnpäis, 138 cm, evm
ee. Lonsdale Clairvoyant
nf, rtpäis, 142 cm, evm
eei. Fleetwood Doubleshot
nf, rn, 141 cm, evm
eee. Claudia
nf, rtpäis, 144 cm, evm

Fenwick Moor Bates on nykynyffien suvuissa harvinaisempi nimi, vaikka se olikin laadukas ori hienolla, mielenkiintoisella suvulla. Lonsdale Studin omistajat näkivät orissa olevan runsaasti jalostusmateriaalia ja käyttivätkin sitä useilla tammoillaan. Fenwick Moor Batesia ei hirveästi missään riennoissa näkynyt, sillä sen omistajat olivat jo iäkkäitä eivätkä olleet innostuneita kiertämään näyttelyitä tai muita tapahtumia. Ori jätti hienoja jälkeläisiä joita kaikkia yhdistää kaunis, ilmeikäs pää ja hyväluustoisuus.

Luonnekuvaus

Lonsdale Midday Magic tuli Nerianiin parivuotiaana, ja se oli jo silloin erittäin kypsä ikäisekseen. Midi on rauhallinen ori, sen liikkeet ovat jopa hyvin ennalta-arvattavat, ja luotettava se on vaikka miltä kantilta katsoisi. Midi on halinalle vailla vertaa, joka tytön paras poniystävä. Midin rauhallista ja leppoisaa elämänkatsomusta ei juuri mikään järkytä.

Midi on kuuliainen ratsastettava. Ohjattu liikunta ei silti todella kuulu sen intohimoihin. Se on vähän sellainen työn raskaan raataja joka kyllä tekee kun pakko on, mutta mieluummin se viettäisi aikaansa hengaillen heinäkasalla jos toisella melassijuomaa nauttien. Midi on hyvää pataa tarhailukavereidensa kanssa, eikä kamujen vaihtuvuuskaan sitä haittaa. Orienkin kanssa tulee toimeen ongelmitta, mikäli toinenkaan osapuoli ei niitä ongelmia aiheuta. Niin hyvin Midi katoksellisessa ulkoilutarhassaan viihtyy, että välillä on työn takana saada ori sieltä pois. Kuudennella aistillaan Midi aavistaa erityisen hyvin, milloin sitä haetaan töihin ja treeniin ja milloin vain mukavaan karsinaansa nukkumaan. Ensimmäisessä tapauksessa kiinniotto voi ainakin hetken olla melkoista sirkusta.

Ympäristönmuutokset eivät Midiä juuri liikauta, ja kisapaikalla se on aina kuin kotonaan. Rento, rauhallinen ja laiskanpuoleinen. Onneksi orista löytyy laiskuudesta huolimatta aimo annos kilpailuhenkisyyttä, sillä kisatilanteessa Midi harvoin jättää mitään toivomisen varaan vaan suorittaa omalla leppoisalla tavallaan (ei siis ehkä maailman nopeiten, taipuisimmin tai korkeimmalle, mutta no - omalla tavallaan) täysillä. Vaikka lämmittelyt ja verryttelyt menisivätkin alta riman ja kuluisivat ponin mielenkiinnon houkutteluun, ei välttämättä ole syytä huoleen. Fiksu poni tajuaa milloin on tosi kyseessä.

Jälkeläiset

nf-t. Nerian Magical Lovelace 02.10.2014 e. Fallowhill Lovelorn
nf-t. Roscoff Magic Meadow 07.07.2015 e. Burleyham Madamie

Kilpailukalenteri

KTK-tilaisuus 25.12.2014 Pisteet: 19 + 19 + 21 + 21 = 80p. Palkinto: KTK-I

KRJ-sijoituksia 6
~
KRJ26.10.2014Fiktio Helppo B7/50
KRJ27.10.2014Fiktio Helppo B4/50
KRJ18.11.2014Erkinheimot Helppo B3/30
KRJ20.11.2014Erkinheimot Helppo B5/30
NJ21.10.2014kutsu nf-oritBIS1 1/9 MVA-SERT
~
KRJ21.12.2014Untuvapilvi Helppo B2/8
KRJ14.12.2014Untuvapilvi Helppo B2/16

Päiväkirja

26.07.2015 Assin kouluvalmennus

"Valmentaja oli innoissaan, kun Heini talutti maneesiin ykköspalkitun kantakirjaorin Midin, jota oli useasti katsellut salaa. Komea tummanruunikko oria ei tähti- siis vierasvalmentaja tuntunut kuitenkaan kiinnostavan, vaan herra asteli hieman hitaanoloisesti kenttää Heinin alla. Ratsastaja selittikin, että ori tekee työnsä mutta innostuneeksi herraa ei kovinkaan usein voinut sanoa. Niinpä valitsimme tämänpäiväiseksi tehtäväksi siirtymiset askeleessa, jotka usein hieman herkistävät ratsua ja saattavat tuoda sen kaivatun paineen mukaan. Alkuun Midi teki siirtymiset ravista käyntiin kyllä kiltisti, mutta se tietty show-factori tuntui puuttuvan. Kokeilimme laukka-käynti siirtymisiä, joissa orin täytyisi käyttää koko moottoriaan, jotta siirtymiset sujuisivat ylämäkeen ja puhtaasti. Tehtävän haasteellisuus ja sen vaatima ryhdikkyys olivatkin tänään ne, jotka herättivät Midin. Yhtäkkiä Heinin alla oli lähes korskuva poni, joka esitti sellaisia siirtymisiä erityisesti käynnistä laukkaan, että puoliverisetkin olisivat kalvenneet vieressä. Loppuvalmennus sujuikin lähes itsestään, kun ratsu oli herännyt. Hyvää työtä! Lopettelimme tunnin hyvään fiilikseen, sillä emme halunneet, että Midin mielenkiinto ehtisi lähteä."

06.10.2014

Kello kahdeksan aamulla kampesin itseni Midin karsinaan ja aloin harjailla pojua ajatuksenani lähteä ratsastamaan. Midi oli yleensä päivän ensimmäinen ratsuni, sillä sen tapa juosta ulkona karkuun ratsastusaikeissa olevaa tarhasta hakijaa oli käynyt jo kovin selväksi näinä muutamana vuotena, jotka se oli tallissamme viettänyt. Tapa oli pinttynyt ja sitkeään, vaikka siitä eroon yritettiinkin aikanaan monen monituista kertaa. Laiskanpulskea poniori ei malttaisi millään lähteä tarhasta tylsälle ratsastustreenille ja harrasti sen takia tuollaista pientä ilkikurisuutta. Omille hermoilleni sopi paremmin tämä tapa napata ori mukaan suoraan aamutallista. Karsinasta Midikään ei pääse karkuilemaan vaan joutuu alistumaan kohtaloonsa. Onneksi ori ei ole yhtä haluton siinä vaiheessa, kun ratsastaja on jo selässä. Se innostuu kyllä kun pääsee tositoimiin, vaikka treenit kotioloissa ovatkin sille välillä vähän pakkopullaa. Oivaksi kisaponiksi se on jo ehtinyt osoittautua, sillä rauhallisuutensa takia se on mainio kisakaveri, eikä se stressaa ollenkaan kisatilanteita vaikka ratsastajaa jännittäisikin. Sen verran paineita kisatilanteet kuitenkin oriin luovat, että se terästäytyy itse kisasuorituksessa sen verran, että pystyy esittämään parastaan. Tänä aamuna Midi oli halituulella ja painoi päänsä syliini heti kun karsinaan pääsin. Ei tallinpitäjän arkinen uuden viikon aloittava maanantai voisi paremmin alkaa! Treenitkin sujuivat nuorelta mallikkaasti ja poju ihan yllätti minut ahkeruudellaan.Nerian on virtuaalitalli | Webdesign © delorya.netOtsikon kuva © johnspooner (CC BY 2.0)