Virtuaalihevonen

Nerian Mister Moon

Perustiedot

Virallinen nimi ja VH-tunnus Nerian Mister Moon VH14-027-0234
Rotu ja sukupuoli Newforestinponi, ori
Säkäkorkeus, väri ja merkit 141 cm, tummanpunarautias
Syntymäaika ja ikääntyminen 10.02.2014, 10.3-vuotias (VARL)
Painotuslaji ja koulutustaso Koulu- ja esteratsastus, ko helppo B, re 110 cm
Kasvattaja ja omistaja Heini H. (VRL-00595), Nerian

Sukutaulu

i. Poniniemen Mercury KTK-II
new forest, tprt, 140 cm
ko heA, re 110 cm
ii. Clockwork Clown iii. Gyeford Ringmaster
iie. La Contesse
ie. Solgårds Amaryllis KRJ-II iei. Moonlea Seventh Drum
iee. Solgårds Amena
e. Nerian Saturne
new forest, tprn, 134 cm
ko heB, re 80 cm
ei. Sashmoor Balistar eii. Balistaire II
eie. Sashmoor Tulisa
ee. Starush Scylla Rain eei. Hazyhill's Piccolo
eee. Miss Stormy Weather

Luonnekuvaus

Moon syntyi selvästi onnekkaiden tähtien alla kirkkaana helmikuisena pakkasyönä. Sen syntymä oli yksi poninkasvattajaurani huippuhetkiä, vaikka en sitä heti tiennytkään. Moon on yksi parhaista koskaan kasvattamistani poneista - erinomainen niin luonteeltaan, rakenteeltaan kuin käyttöominaisuuksiltaan.

Moon on mainio sporttiponi, joka on aina valmis kaikkeen. Se on rohkea ja ennakkoluuloton ori. Hyvin lempeä pienempiään kohtaan ja kunnioittava ratsastajiaan ja hoitajiaan kohtaan. Elämä Moonin kanssa on hirveän helppoa. Maasta käsin Moon on toimiva poni, kaikin puolin helppo käsitellä. Kotioloissa riimu ja naru, oikeastaan pelkkä narukin, riittävät talutusvälineiksi. Ainoastaan ihmisten ilmoilla kuolaimet voivat olla tarpeelliset, sillä vieraat orit ja tammat saavat välillä Moonissa aikaan turhanpäiväistä rehvakkuutta.

Ratsastettaessa Moon on sopivasti säpäkkä, mutta pysyy hyvin kuulolla. Se kulkee omin jaloin eteenpäin ja on herkkä avuille. Tasaisuus ja kärsivällisyys ovat Moonin valttikortteja, sillä ori ei hötkyile eikä hätäile. Se tykkää pakertaa ja haluaa kovasti miellyttää ratsastajaansa. Esteistä ori nauttii, ja se on myös taitava itse katsomaan oikean ponnistuspaikan. Ratsastajan tekemät virheet se on korjannut monet monituiset kerrat. Moonin hyppytyyli on teknisesti hyvä, ja harvemmin pudotuksia tuleekaan orin omalla tasolla. Orin rohkeus tulee esiin etenkin maastoillessa, maastoesteillä ja erikoisesteillä. Se ei arastele vettä eikä tähän mennessä ole oikeastaan edes jäänyt ihmettelemään mitään erikoisempia esteitä. Sen luotto ratsastajaan on täysi kymppi, ja ratsastajakin voi luottaa Mooniin kuin kallioon.

Jälkeläiset

nf-t. Nerian starlight Serenades 15.03.2015 e. Nerian Fairydust Feathers
nf-t. Nerian Heathertail 13.06.2015 e. Rotvallin Jiuliana

Kilpailukalenteri

ERJ-sijoituksia 4

ERJ27.11.2014Marike 110 cm4/47
ERJ17.12.2014Untuvapilvi 110 cm3/16
ERJ17.12.2014Untuvapilvi 110 cm4/16
ERJ15.06.2015Allim's Sporthorse 110 cm5/30

Päiväkirja

02.10.2014 Lissu T.:n kouluvalmennus

"Ratsukon verryttelyjä oli mukava katsoa; reipas, herkkä ja miellyttämisenhaluinen poni, siististi ratsastava ratsastaja. Ori kulki elastisin, tahdikkain liikkein, kuolaintuntuma oli vakaa ja pehmeä, Heinin apujen käyttö oli tarkkaa ja nainen valmisteli liikkeet huolella. Moonin verryttyä siirryimme ensimmäiseen valmennustehtävään, joka oli nelikaarinen kiemuraura harjoitusravissa. Ponin ravi pysyi tasatahtisena jokaisessa kaaressa, mutta kaarten koko ei parilla ensimmäisellä kerralla ollut sama; kaksi viimeistä kaarta olivat ensimmäisiä huomattavasti pienemmät. Kolmannella kerralla Heini sai ratsastettua kaaret samankokoisiksi ja –muotoisiksi, Moonin ravi oli edelleen tasaisen tahdikasta. Ponin etuosa oli sopivan kevyt ja takaosa työnsi tarpeeksi alle, eteenpäinpyrkimys oli hyvä. Hienoa! Kiemurauraa tehtiin molempiin suuntiin, ja sen sujuessa ratsukko sai kulkea hetken pitkin ohjin. Toinen tehtävä oli harjoitusravi – keskikäynti –siirtyminen, mistä jatkettiin harjoitusravi – keskikäynti – harjoituslaukka –siirtymisiin. Heini valmisteli siirtymät hyvin, ja Moonin siirtymät olivatkin tarkat, pehmeät ja sujuvat. Jokainen askellaji oli aktiivinen, askeleet sopivan korkeat ja elastiset. Siirtymät sujuivat kerta toisensa jälkeen moitteitta, en keksinyt mitään korjattavaa. Viimeisenä tehtävänä ratsukko sai palata kiemurauran pariin; tehtävänä oli ratsastaa kolmikaarinen kiemuraura laukassa niin, että ensimmäinen ja kolmas kaari ratsastettiin myötälaukassa, toinen vastalaukassa. Kaarten koot olivat alusta asti lähes samat, Moonin laukka oli tasatahtista niin myötä- kuin vastalaukassa. Ponin tasapaino oli hyvä, haparointia tai ristilaukkaa ei näkynyt ollenkaan. Kiemurauraharjoituksen jälkeen ratsukko sai aloittaa itsenäiset loppuverryttelyt, minä kuljin perässä ja annoin Heinille palautetta treenistä."


kuvat © Hollybrooke StudNerian on virtuaalitalli | Webdesign © delorya.netOtsikon kuva © johnspooner (CC BY 2.0)