Kasvattitilastoja

Päistärikköjä kasvatteja: 15 kpl
Voikkoja kasvatteja: 4 kpl
Ruunivoikkoja kasvatteja: 5 kpl

(14.8.2013)

Värijalostus

Harjoitan Nerianissa harkiten värijalostusta, sillä haluan säilyttää virtuaalisten new forest -ponien geeniperimässä myös nämä harvinaisemmat nf-poneilla sallitut värit, kuten voikkouden ja päistärikköyden. Molemmat ovat kauniita värejä newforestinponeilla, joten olisi sääli, jos ne pääsisivät häviämään vallan. Tällä sivulla esittelen lyhyesti Nerianissa vaikuttaneet "värikkäät" kantaponini ja niiden jälkeläisistä etenkin ne, jotka ovat jääneet omaan talliin.

Päistäriköt

» BRIGHTON ROCK -LINJA

BRIGHTON ROCK oli yksi jo edesmennyt kantaorini. Tummanruunikonpäistärikkö ori periytti väriään jopa 50 prosentille jälkeläisistään. Brighton Rock oli ihka ensimmäinen päistärikkö new forest -ponini, ja juuri se antoi väri-innostukselleni siivet. Orin hienous ei jäänyt väriin, sillä se oli myös taitava esteponi. Brighton Rock palkittiin laatuarvosteluissa ERJ-II ja YLA2 -palkinnoilla.

1. sukupolvi Nerian Little Eve (Ch-NV, ERJ-II, KRJ-III) oli Brighton Rockin tytär tammasta Evening Ava. Little Eve oli kaunis ruunikonpäistärikkö tamma, joka kilpaili upealla menestyksellä koulua että esteitä. Tamma ei valitettavasti jättänyt yhtään päistärikköä jälkeläistä (tosin yhden voikon se jätti). Tamma jouduttiin lopettamaan 22-vuotiaana.

2. sukupolvi Rockets Random (KTK-III, ERJ-III) on Brighton Rockin pojanpoika ja Haavelaaksossa asuvan Aires Randomin poika. Se on ensimmäinen mustanpäistärikkö ponini. Mustanpäistärikkö on ehdoton lempivärini, ja tämä ori on mahdottoman upea jo turkkinsa vuoksi. Ori on jättänyt jo viisi päistärikköä jälkeläistä.

3. sukupolvi Nerian Roadrunner on Rockets Randomin poika. Se on kimoutunut rautias päistärikkö, mutta periyttää toki myös päistärikköyttä. Ori on vielä nuori mutta menestynyt niin este- kuin kouluratsastuksen parissa.

3. sukupolvi Nerian Miss Bambique (KTK-III) on tumma ruunikonpäistärikkö tamma Rockets Randomista. Se on kaunis ja hyvärakenteinen poni, jolla on tulevaisuus esteratsastusuralla.

» SPRINGTONE SNOWMAN -LINJA

SPRINGTONE SNOWMAN on kimoutunut ruunikonpäistärikkö kantaorini. Kouluratsastusta erityisesti osaava ori on palkittu KRJ-II ja NFL-II -palkinnoin. Vaikka päistärikköys piiloutuukin Snobilla lumivalkoisen turkin alle, on se periyttänyt päistärikköyttään kolmelle jälkeläiselleen (joista yksi on myös kimo).

1. sukupolvi Nerian Super Miu on Springtone Snowmanin tytär, upeansävyinen rautias päistärikkö. Miu on vielä nuori mutta sillä on yksi upea mustanpäistärikkö jalostusorijälkeläinen.

» HONEYDEW -LINJA

HONEYDEW on jo edesmennyt kantatammani, joka oli KRJ-II ja YLA2-palkittu. Tamma varsoi yhden päistärikön jälkeläisen, Harley Studissa asuvan Nerian Monsoonin.

» SCARLETT'S STAR -LINJA

SCARLETT'S STAR (ERJ-II) on ruunikonpäistärikkö kantatammani - valtavan taitava este- ja kenttäponi. Tamma on lunastanut kaikki odotukset, joita sille asetin ostaessani sen isolla rahalla. Se on varsonut kaksi päistärikköä jälkeläistä, jotka kummatkin asuvat Nerianissa.

1. sukupolvi Nerian Silver Starlet on Scarlett's Starin varsa, todella tumma ruunikonpäistärikkö tamma, joka kilpailee aktiivisesti esteratsastuksessa, vaikka ei emänsä tasolle ole päässytkään. Silver Starlet on varsonut yhden päistärikön jälkeläisen.

1. sukupolvi Nerian Midnight Snack on innokas esteponi, joka ei myöskään ole emänsä veroinen taituri mutta kuitenkin hieno ja osaava kilparatsu. Midnight Snack oli tilausvarsa joka palasi Nerianiin 9 vuoden jälkeen. Tamma ei ole vielä jalostuskäytössä.

» COPPERHILL'S OPHELIA -LINJA

COPPERHILL'S OPHELIA on ruunikonpäistärikkö kantatammani. Todella hyväluonteinen ja pullea tammani on kaikkien tätien ja myös pikkutyttöjen suosikki. Tamma on varsonut yhden päistärikön jälkeläisen.

Copperhill's Ophelia muutti uuteen kotiin 10/2013

PICKHILLS PEANUTS -LINJA

PICKHILLS PEANUTS oli ensimmäinen rautiaanpäistärikkö kantatammani, jonka hankin Nerianiin pääasiassa siitostammaksi. Tamma kilpaili myös jonkin verran etenkin kouluratsastuksessa. Tamma varsoi yhden päistärikön jälkeläisen. Peanuts jouduttiin valitettavasti lopettamaan loukkaantumisen vuoksi 17-vuotiaana.

Voikot

PICKHILLS DUN DAY -LINJA

PICKHILLS DUN DAY on jo edesmennyt, mutta se oli eläessään upea kouluratsastuspainotteinen tamma, jolla oli tyylikäs ratsuponin rakenne ja paljon osaamista. Ruunivoikko tamma kilpaili vaativaa B:tä menestyksekkäästi, ja se palkittiin KRJ-II palkinnolla. Tamma jätti yhden voikkogeenisen new forest -ponijälkeläisen.

1. sukupolvi Nerian Dun Dillon on ruunivoikko poni, nykyään ruuna. Dille astui orivuosinaan kaksi tammaa, ja varsoista ensimmäinen syntyi voikkona.

2. sukupolvi Nerian Gold (KTK-III) on Dun Dillonin tytär ja erityisen kaunis voikko tamma. Inkeriksi kutsuttu tamma on varsonut yhden voikon jälkeläisen. Inkeri on tullut sukuunsa ja on mainio kouluponi.

3. sukupolvi Nerian Sunflower on Nerian Goldin tytär ja perinyt emänsä voikon värin. Sunflower on vielä nuori, mutta silläkin on edessään ura kouluratsastuksessa.


PIKKUMAAN PONYTA -LINJA

PIKKUMAAN PONYTA on supersöpö, ruunivoikko tamma. Siitoskäyttöön pääasiassa hankittu, mutta on kilpaillut jonkin verran myös koulua ja esteillä. Ponyta on varsonut kaksi ruunivoikkoa jälkeläistä.

1. sukupolvi Nerian Bonita on Ponytan tytär, kaunis ruunivoikko pieni tamma. Bonita on varsonut yhden ruunivoikon jälkeläisen.

SEAKILN SUGARY LIPS -LINJA

SEAKILN SUGARY LIPS on kimoutunut ruunivoikko tamma. Kilpailee vaativaa koulua, eikä ole vielä siitoskäytössä.
MERRILIES -LINJA

MERRILIES on kauniin tumma ruunivoikko tamma. Se taitaa vaativaa kouluratsastusta ja kisaa aktiivisesti vaativa B -luokissa. Tamma on varsonut yhden voikon jälkeläisen.

1. sukupolvi Nerian Meadowsweet on Merriliesin tammavarsa ja väriltään voikko.


BEDESROW PEACH BLOSSOM -LINJA

BEDESROW PEACH BLOSSOM on ruunivoikko tamma, joka on varsonut ruunivoikon orivarsan ja voikon tammavarsan. Se on superkultainen tamma ja erinomaisen osaava kouluponi.

1. sukupolvi Nerian Peafowl on Peach Blossomin ruunivoikko orivarsa.


Ulkoasu © Maiju V. 2011
Otsikon maisemakuva © davidgsteadman (CC BY 2.0)
Nerian on virtuaalitalli