Nerianissa on paljon värikkäitä tapahtumia

Lue meidän uusimmista saavutuksistamme ja tapahtumistamme

Lue uutisvirtaa »

Tervetuloa Nerianiin

...ja samalla tervetuloa vanhaan kunnon Englantiin!

Nerian on newforestinponeja kasvattava virtuaalitalli, joka sijaitsee suojellun New Forestin puistoalueen kupeessa Hampshiressa. Muutto Englantiin new forest -ponien kotiseudulle oli monta vuotta tallin omistajan suurin haave, joka toteutui lopulta syksyllä 2011. Siihen asti, vuodesta 2005 alkaen, Nerian on kasvattanut nf-poneja Suomessa. Yhteistyötä on tosin ollut alusta alkaen puolin ja toisin englantilaisten kasvattajien kanssa, joten lopulta muutto melkein toiselle puolelle Eurooppaa ei tuntunut kauhealta, kun tukiverkosto oli määränpäässä jo valmiina.

Newforestinponi

Joskus oli sellainenkin aika, jolloin Nerianissa ei ollut ainuttakaan nf-ponia. Se aika ei kestänyt kauaa eikä sellaista aikaa tule enää koskaan olemaan.

Nerian on täydellisen omistautunut omalle kasvattirodulleen. Newforestinponi on valloittavan monimuotoinen rotu, joka ei jätä kylmäksi. Näistä poneista on vaikka mihin: ne voivat olla huippuunsa koulutettuja kisaponeja, jotka taipuvat parhaimmillaan vaativan tason kouluratsuiksi, ylittävät valtavia esteitä tai kiskovat kevyesti ja näppärästi kärryjä perässään. Ne ovat tasaisia luonteeltaan ja sopivat yhtä lailla ratsuksi äidille kuin tyttärellekin.

Kasvatuksesta

Nerian on ensisijaisesti ponisiittola, jossa syntyy varsoja vuosittain pari-kolmekymmentä. Kasvatuksemme on siis kohtuullisen aktiivista, mutta silti moni kasvatti jää kotitalliin loppuiäkseen jatkamaan sukuaan.

Kasvattamamme ponit soveltuvat luonteensa ja kestävyytensä ansiosta monipuolisiksi kilpaponeiksi ja hienon, harkitun sukunsa ansiosta myös näyttelyihin ja siitosponeiksi. Harjoitamme myös harkiten värijalostusta, eli pyrimme pitämään yllä virtuaalimaailmassa kovin harvinaisten nf-poneilla sallittujen värien, kuten päistärikköjen ja (ruuni)voikkojen kantaa.

Nerian on virtuaalitalli | Webdesign © delorya.netOtsikon kuva © johnspooner (CC BY 2.0)